Inclement Weather and Special Events Schedules

Inclement Weather and Special Event Schedules

PWCS Weather FAQs

Code Orange Schedule

When PWCS is operating on a Code Orange, Battlefield High School will hold classes according to the following schedule:

Start Time
End Time
Period
Duration
8:00 am
9:00 am
Teacher Planning
60 minutes
9:00 am
9:55 am
1st Block (B) / 2nd Block (P)
55 minutes
10:05 am
11:00 am
3rd Block (B) / 4th Block (P)
55 minutes
11:00 am
12:00 pm
Lunch
60 minutes
12:00 pm
12:55 pm
5th Block (B) / 6th Block (P)
55 minutes
1:05 pm
2:00 pm
7th Block (B) / Flex A/B (P)
55 minutes
2:00 pm
2:30 pm
Principal/Staff Meeting
30 minutes

B = Black Day: 1, 3, 5, 7
P = Purple Day: 2, 4, 6, Flex A/B]
        Flex A = 1:05-1:27 | Flex B = 1:37-2:00

Students should log in to Canvas, navigate to the Code Orange page, and join the established Zoom session for their section with cameras on.

Two-Hour Delay Schedule

Start Time
End Time
Period
Duration
9:18 am
-
Warning Bell
-
9:25 am
10:39 am
3rd Period / 2nd Period
74 minutes
10:45 am
12:45 am
5th Period / 4th Period / Lunch
90 minutes
12:51 pm
2:05 pm
7th Period / 6th Period
74 minutes

Lunch Time Groups Class
A Lunch 10:45 (Bell) - 11:15 Art Portfolio, Choir, Orchestra, Photo, Science, Theatre, World Languages 11:15 - 12:45
B Lunch 11:15 (Bell) - 11:45 CASIIT, CTE, GEMS, Math, PLTW, SALT/SALC 10:45 - 11:15
11:45 - 12:45
C Lunch 11:45 (Bell) - 12:15 EL, English, Special Education 10:45 - 11:45
12:15 - 12:45
D Lunch 12:15 (Bell) - 12:45 AFJROTC, HPE, Social Studies 10:45 - 12:15

Note:
If the 2-hour delay is an odd day, then we will cancel the next day (even) flex periods and replace it with 1st period. Students who do not have a scheduled 1st period will go to their assigned study hall locations.

PSAT Day Schedule (Wednesday, Oct 18)

Start Time
End Time
Period
7:18 am
-
Warning Bell
7:25 am
11:25 am
Advisory
11:30 am
1:30 pm
5th Period
1:36 pm
2:05 pm
7th Period

Lunch Time Groups Class
A Lunch 11:30 (Bell) - 12:00 Science, World Languages, Band, Orchestra 12:00 - 1:30
B Lunch 12:00 (Bell) - 12:30 Math, CASIIT, Virtual Arts, Criminal Justice, SALC/SALT 11:30 - 12:00
12:30 - 1:30
C Lunch 12:30 (Bell) - 1:00 Language Arts, EL, CTE, Special Ed Dept., PLTW 11:30 - 12:30
1:00 - 1:30
D Lunch 1:00 (Bell) - 1:30 Social Studies, HPE, Choir, Theatre, AFJROTC 11:30 - 1:00

Each lunch bell marks the beginning of the next lunch shift and serves as the tardy bell for students returning to class from the prior lunch shift.


SAT Day Schedule (Thursday, Oct.26)

Start Time
End Time
Period
7:18 am
-
Warning Bell
7:25 am
8:52 am
1st Period
8:58 am
10:26 am
3rd Period
10:32 am
11:59 am
5th Period
12:05 pm
2:05 pm
7th Period

Lunch Time Groups Class
A Lunch 12:05 (Bell) - 12:35 Science, World Languages, Band, Orchestra 12:35 - 2:05
B Lunch 12:35 (Bell) - 1:05 Math, CASIIT, Virtual Arts, Criminal Justice, SALC/SALT 12:05 - 12:35
1:05 - 2:05
C Lunch 1:05 (Bell) - 1:35 Language Arts, EL, CTE, Special Ed Dept., PLTW 12:05 - 1:05
1:35 - 2:05
D Lunch 1:35 (Bell) - 2:05 Social Studies, HPE, Choir, Theatre, AFJROTC 12:05 - 1:35

Each lunch bell marks the beginning of the next lunch shift and serves as the tardy bell for students returning to class from the prior lunch shift.